National Hydrographic Centre Portal Rasmi Kerajaan Malaysia Echo Sounding Sea bed Santubong Seamount

National Hydrographic Centre

Portal Rasmi Kerajaan Malaysia

Echo Sounding

Sea bed

Santubong Seamount

PROGRAM JIWA MURNI DI SURAU ASY-SYAKIRIN LAGUNA PARK, PULAU INDAH

           Pulau Indah, 27 Nov 19 - Pangkalan TLDM Pulau Indah telah melaksanakan Program Jiwa Murni di Surau Asy-Syakirin Laguna Park. Program ini disertai oleh 30 orang penduduk setempat dan 80 orang pegawai, anggota serta kakitangan awam dari Pangkalan TLDM Pulau Indah. Program ini merupakan kerjasama warga Pangkalan TLDM Pulau Indah bersama masyarakat setempat dan turut dihadiri oleh Pengarah Geospatial Kdr Lukman Hanafiah bin Azamar Omar TLDM.

            Program ini bertujuan untuk menyemai semangat kerjasama di samping dapat meningkatkan kesejahteraan kualiti hidup yang sihat, memupuk perpaduan di antara satu sama lain serta dapat memasyarakatkan warga Pangkalan melalui aktiviti gotong-royong dan kerjasama dengan masyarakat setempat. Di antara kerja-kerja yang dilakukan adalah pembersihan di sekitar luar dan dalam kawasan Surau, mengecat pembahagi jalan, memangkas dahan pokok, trim pokok bunga, mesin rumput, menyusun buku, mencuci kolam wuduk dan membersihkan permaidani.

            Secara keseluruhannya program ini telah mencapai objektif yang diinspirasikan dan kejayaan ini berkat kerjasama antara warga Pangkalan TLDM Pulau Indah dengan penduduk Surau Asy-Syakirin Laguna Park,Pulau Indah. Di akhir program Pengerusi Surau iaitu Encik Ariff bin Muhamad mengucapkan ribuan terima kasih atas komitmen dan kerjasama yang diberikan oleh warga Pangkalan dan penduduk setempat.

 

 

Program

Aplikasi Online

 

Penyataan

Paparan terbaik:
Internet Explorer 8 / Mozilla Firefox 11 / Google Chrome 18
Resolusi 1024 x 768 piksel 


Hakcipta | Dasar & Privasi | Penafian

Analisis Pengunjung

Hari ini 71

Mingguan 459

Bulanan 270

Keseluruhan 36640