header phn bm

 

A- A A+
Items filtered by date: November 2017
pic 6
Sesi bergambar sempena Mesyuarat Ke-24 Jawatankuasa Hidrografi Negara

 

Skudai, 2 Nov 17 - Mesyuarat Jawatankuasa Hidrografi Negara (MJHN) ke-24 telah diadakan di Dewan Senat, Universiti Teknologi Malaysia (UTM), Skudai, Johor. Mesyuarat dipengerusikan oleh YBhg Laksamana Muda Dato Fadzilah bin Mohd Salleh, Ketua Pengarah Hidrografi, Pusat Hidrografi Nasional.

Mesyuarat melibatkan 15 agensi termasuk Institut Pengajian Tinggi Awam yang terlibat secara langsung dan aktif dengan aktiviti hidrografi dan maritim di Perairan Malaysia.

MJHN ini diadakan setahun sekali dan pada kali ini ianya membincangkan isu isu semasa berkaitan aktiviti hidrografi serta perkongsian maklumat di kalangan Ahli Jawatankuasa Hidrografi Negara (JHN) serta perancangan untuk mengembangkan aktiviti perkongsian data secara atas talian di kalangan ahli.

pic 5
Kunjungan Hormat ke atas Timbalan Naib Canselor (Akademik dan Antarabangsa) Universiti Teknologi Malaysia (UTM), YBhg Prof Dr Zainuddin bin Manan oleh Ketua Pengarah Hidrografi, YBhg Laksda Dato' Fadzilah bin Mohd Salleh, diiringi oleh Prof Dr Razali bin Mahmud, Dekan Fakulti Geoinformasi dan Harta Tanah, UTM.

 

pic 1
Sesi bual bicara santai sebelum mesyuarat bermula

 

pic 9
MJHN Ke -24 yang dipengerusikan oleh YBhg Ketua Pengarah Hidrografi, Laksda Dato' Fadzilah bin Mohd Salleh

 

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3